Klaverblad verslag

Verslag Klaverblad van Noordenveld

Het Klaverblad van Noordenveld bestaat uit wandelroutes met verschillende afstanden, die de deelnemers elk jaar in een andere windrichting van de gemeente Noordenveld voert. Die windrichtingen vormen samen een klaverblad. De volgende wandeltocht is op zaterdag 3 oktober 2020.

10e editie Klaverblad van Noordenveld 12 oktober 2019 wederom zeer geslaagd!

De Stichting Sportstimulering Noordenveld organiseerde zaterdag 12 oktober de tiende editie van het Klaverblad van Noordenveld.

Het Klaverblad van Noordenveld bestaat gewoonlijk uit 5 wandelroutes resp. van 5, 10, 15, 20 en 30 km die deelnemers jaarlijks in de verschillende windrichtingen van de gemeente Noordenveld voert. Dit jaar voerde de tocht, afhankelijk van de gekozen afstand, door of langs Roden, Norg, Altena en Langelo. De organisatie heeft de ruim 300 deelnemers wederom langs mooi natuurschoon van de gemeente Noordenveld gevoerd in samenwerking met Staatsbosbeheer.

De weersomstandigheden waren bij de vroege start (08.00 uur) van de eerste 30 km-lopers nog niet ideaal; het was somber en miezerig. Ruim anderhalf uur later klaarde de lucht en werd het heerlijk wandelweer. Onder de deelnemers, die uit alle leeftijdsgroepen kwamen, waren ook twee meisjes van 5 jaar, die resp. 5 en 10 km hebben afgelegd, een geweldige prestatie!

De wandelaars kregen bij vertrek een smakelijke koek en een appel mee, beschikbaar gesteld door AH Roden. Veel wandelaars schoven na afloop van de tocht aan voor de ambachtelijke erwtensoep uit de keuken van het Wapen van Drenthe.

Getuige de talloze complimenten over de mooie routes en goede organisatie én het grote aantal lopers, kan de Stichting Sportstimulering Noordenveld wederom terugkijken op een geslaagde editie, die zonder de inzet van de vele vrijwilligers (bemensing bij start, finish en stempelposten onderweg én het fietsende team voor het uitzetten van de routes en het meermaals controleren van het parcours op eventuele achterblijvers) nooit mogelijk zou zijn geweest.

Geplaatst in Geen categorie.